<terug

N i e u w s

 

November 2013

Geachte relaties,
Beste vrienden,

Sophie Maree Gallery en Atelier aan de Haven hebben samen een portretwedstrijd uitgeschreven voor beeldend kunstenaars woonachtig in Den Haag en omgeving onder de titel 'Leve de Koning'. Natuurlijk is het de bedoeling geweest een portret te maken van onze nieuwe Koning Willem-Alexander. Het beste portret zal door een vakkundige jury worden aangewezen en wint een geldprijs. Er hebben zich 60 deelnemers uit verschillende disciplines aangemeld en er is een selectie gemaakt van de te exposeren werken. Mijn werk is ook geselecteerd. De portretten zijn te zien, inclusief het winnende portret in de tentoonstellingsruimtes van beide instanties tussen zaterdag 16 November en zondag 1 December.

Adres Sophie Maree Gallery: Hellingweg 96d, 2583 WH DEN HAAG open: vr-za-zo 12-18.00 u., Adres Atelier aan de Haven: Hellingweg 98c 2583 WH DEN HAAG.

 

 

Juni 2013

Geachte relaties,
Beste vrienden,

Nieuws komt voortaan niet meer in de vorm van een nieuwsbrief en zal ook niet meer via de mail worden verspreid. Wel blijft er hier nieuws verschijnen.

Het is leuk te melden dat opnieuw mijn werk is opgenomen in een publicatie. Dit keer een boekje van de tentoonstelling 'Tableau 2013' getiteld: 'Woord Beeldt Uit', een eigen uitgave van de Haagse Kunstkring (ISBN: 978-90-814510-3-1).

De opening was goed bezocht en er werden een aantal gedichten voorgedragen. Dit keer waren er 2 werken van mij te zien, nl: '11 landschappen' en 'Terra'.

Een meer dan vorig jaar.

 

 

nieuwsbrief I / Reinout Zikel / 2e kwartaal 2011 / mei 2011

Geachte relaties,
Beste vrienden,

De expositie 'Artisitieke Vriendschap' was een succes. Het was een mooie, veelzijdige en spannende expositie. Het werd geopend door de burgermeester van Zoetermeer. Voor degene die het niet hebben kunnen zien, hier een impressie via YouTube:

http://www.youtube.com/watch?v=B0bv7-ZOsQM

of zoek op YouTube onder: Tentoonstelling Artistieke Vriendschap Tussen 1.wmv

en ook: Peke Hofman opent tentoonstelling wmv, of

http://www.youtube.com/watch?v=q2fp7iuLeu0&NR=1

Er is een artikel in de Harvest of New Millennium verschenen over de samenwerking tussen Moshé Liba en ik, geschreven door de heer Liba zelf! Dit artikel is te vinden in de editie van januari 2011. Beide gedichten die bij de samenwerking horen staan er ook in, samen met mijn werken. Zie bij 'Sculpturen 2010' onder 'werken' op de startpagina van deze site, 2 sculpturen, mijn bijdrage aan de expositie.

Reinout Zikel

 

 

 

nieuwsbrief I / Reinout Zikel / 3e kwartaal 2010 / juli 2010

Geachte relaties,
Beste vrienden,


Geachte relaties,
Beste vrienden, idee is om werken te exposeren die tijdens deze interdisciplinaire fusie tot stand zijn gekomen. Er is een samenwerking tussen beeldend kunstenaars onderling maar ook met kunstenaars uit andere disciplines.
Ik had de kans om met een dichter/beeldend kunstenaar samen te werken: Moshé Liba. De bijdrage van de heer Liba is literair, mijn bijdrage is beeldend. Onze samenwerking zal resulteren in 2 werken, meer wandsculpturen dan schilderijen, en 2 gedichten. De tentoonstelling is verspreid over 2 locaties.

De opening is op 21 augustus om 16.00 u. 2010 in BaZtille Ateliers, Zoetermeer en op 22 augustus om 15.00 u. 2010 in de Haagse Kunstkring, Den Haag. De tentoonstelling duurt tot 4 september in de Haagse Kunstkring en tot 5 september in BaZtille.

Adressen: Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Den Haag; BaZtille, Rokkeveenseweg 46c, Zoetermeer

Hopelijk tot op de opening, of later tijdens de tentoonstelling,

Met vriendelijke groet,

Reinout Zikel

 

 

Nieuwsbrief II / Reinout Zikel / 3e kwartaal 2009 / Augustus 2009

 

Geachte relaties, Beste vrienden,

Op 12 september 2009 zal de tentoonstelling 'de keuze van...' worden geopend om 17.00 u. in de galerie van de Haagse Kunstkring in Den Haag. Het betreft een keuze van Ton van Kints, kunstenaar, Philip Peters, kunstcriticus en de kunstverzamelaars Jeldrik en Loek Oorthuijs van het werk van verschillende leden van de Haagse Kunstkring. Enkele recente werken van mij, samen met wat oudere (2005) zullen deel uitmaken van deze expositie die duurt t/m 6 oktober. Het is een interessante selectie van mijn kleinere ronde schilderijen en het belooft een mooie tentoonstelling te worden samen met het werk van de andere kunstenaars!

De Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ DEN HAAG

Tot ziens tijdens de opening, of op een ander moment gedurende de expositie!

 

Vriendelijke groet,

Reinout Zikel

 

 

Nieuwsbrief I / Reinout Zikel / 2e kwartaal 2009 / mei 2009

 

Geachte relaties, Beste vrienden,

 

Vanaf 16 mei is galerie Vonkel geopend op de nieuwe locatie aan de Assendelftstraat 16 in Den Haag.

 

De jaarlijks ledententoonstelling Tableau zal dit jaar worden gehouden van 27 juni t/m 21 juli 2009. De opening is op zaterdag 27 juni om 17.00 uur. Voor de tentoonstelling breng ik 2 werken in: Oorlogje (2008) en z.t. (koning van de pijn) (2008). Deze werken zijn al eens geexposeerd bij Ernst & Young in februari / maart 2008. Omdat niet iedereen tijdens kantoortijden een bezoek heeft kunnen brengen aan het kantoor van Ernst & Young, maak ik graag van deze gelegenheid gebruik om de werken opnieuw bij de Haagse Kunstkring te exposeren.

De Haagse Kunstkring, Denneweg 64, 2514 CJ DEN HAAG.

Graag tot ziens!

Vriendelijke Groet,

Reinout Zikel

 

 

Nieuwsbrief II Extra / Reinout Zikel / 3e kwartaal 2008 / Juni 2008


Geachte relaties,
Beste vrienden,

N.B.: De opening in de Haagse Kunstkring is een week uitgesteld naar
zaterdag 2 augustus!!!!:

- Op zaterdag 12 juli 2008 om 16.00 u. wordt de expositie de jaren '00 geopend in Galerie Vonkel aan het Anna Paulownaplein 13 in Den Haag. Tijdens deze tentoonstelling zijn de werken te zien van diverse kunstenaars. Voor meer informatie over het thema van de expositie zie www.vonkel.nl. De werken worden t/m zaterdag 30 augustus 2008 tentoongesteld.

- Op zaterdag 2 augustus 2008 om 17.00 u. zal de expositie Vingeroefeningen in de Haagse Kunstkring aan de Denneweg 64 in Den Haag worden geopend. Het is de bedoeling dat de kunstenaars iets ontypisch uit hun oeuvre laten zien wat meestal verborgen blijft voor publiek. Meer informatie: www.haagsekunstkring.nl. De werken zijn te zien t/m zondag 24 augustus 2008.

 

Ik hoop tot ziens op een van deze tentoonstellingen,

Met vriendelijke groet,

Reinout Zikel